sâmbătă, 28 martie 2015

Ce am mâncat noi în Paris


Parisul este cunoscut pentru bunătățile sale culinare dar și pentru prețurile "piperate".  O masă pentru două persoane poate varia între 25 și 60 € în funcție de zonă, însă cele mai bune prețuri ca și raport calitate/preț le gasiți în zonele Quartier Latin și Les Halles.




Din dorinţa de a simţi cât mai autentic spiritul francez am încercat să gustăm din cât mai multe preparate specifice. Astfel am reuşit să întocmim următoarea listă:
  • Ratatouille - Tocăniță de legume în sos, servită cu carne de pui




  • Soupe à L'oinion - Supă de ceapă, care a fost de altfel mâncarea mea preferată.



  • Confit de Canard - pulpă de rață prăjită în grăsime de rată servită cu cartofi prăjiți. 



  • Mi-cuit de saumon aux pistacnes. Légumes de saison - somon în crustă cu legume de sezon



  • Argentine steak




Iar ca și deserturi am încercat:


  • Crème brûlée



  • Faimoasele Macarons - Laduree




  • Crêpe




  • Diferite tarte cu fructe 


  • Gaufres
  • Mousse du chocolat
  • Financier



Din păcate nu tot timpul mi-am adus aminte să fotografiez bunătățile pe care le-am mâncat, de aceea se regăsec atât de puţine poze.

Aici gasiți o listă cu toate specialitățile franțuzești care merită încercate, sper să reuşiţi să încercaţi cât mai multe.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu