Parisul este cunoscut pentru bunătățile sale culinare dar și pentru prețurile "piperate". O masă pentru două persoane poate varia între 25 și 60 € în funcție de zonă, însă cele mai bune prețuri ca și raport calitate/preț le gasiți în zonele Quartier Latin și Les Halles.
Din dorinţa de a simţi cât mai autentic spiritul francez am încercat să gustăm din cât mai multe preparate specifice. Astfel am reuşit să întocmim următoarea listă:
- Ratatouille - Tocăniță de legume în sos, servită cu carne de pui
- Soupe à L'oinion - Supă de ceapă, care a fost de altfel mâncarea mea preferată.
- Confit de Canard - pulpă de rață prăjită în grăsime de rată servită cu cartofi prăjiți.
- Mi-cuit de saumon aux pistacnes. Légumes de saison - somon în crustă cu legume de sezon
- Argentine steak
Iar ca și deserturi am încercat:
- Crème brûlée
- Faimoasele Macarons - Laduree
- Crêpe
- Diferite tarte cu fructe
- Gaufres
- Mousse du chocolat
- Financier
Din păcate nu tot timpul mi-am adus aminte să fotografiez bunătățile pe care le-am mâncat, de aceea se regăsec atât de puţine poze.
Aici gasiți o listă cu toate specialitățile franțuzești care merită încercate, sper să reuşiţi să încercaţi cât mai multe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu